BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Traškūs vištos papai

Rytoj važiuoju į ligoninę operacijai. Nesu tikras, ar ligoninėse vis dar maitina, bet net jei ir maitina, vargu ar valgysiu ligoninės maistą. Ilgai svarsčiau, ką pasiimti užkąsti. Paprasčiausias variantas - vištiena. Nuėjau į vietą, kur renkasi praktiški žmonės ir radau afigenną vištos biustą už 8 lt. Nebuvo kur dingti, jis prašyte prašėsi nuperkamas. Be papų dar pasiėmiau:

  • sojų padažo keletą šaukštų;
  • šaukštą krakmolo;
  • žalią čili;
  • keletą šaukštų aliejaus;
  • ilgųjų pipirų.

Beje, ilgųjų pipirų ilgai ieškojau Vilniuje ir tik praėjusią savaitę aptikau va čia. Aromatu bei skoniu smarkiai skiriasi nuo juodųjų. Štai kaip jie atrodo:

Sugrūdau juos iki stambiagrūdžių miltelių.

Vištos biustą apipjausčiau, filė sukapojau kvadratėliais 2*2*2 cm ar panašiai, iš kilio ir petražolės šaknies išviriau kuklų sultinį. Filė gabalėlius užpyliau sojos padažu, pabarsčiau krakmolu ir ilgaisiais pipirais; išmaišiau ir palikau 20 minučių.

Tada maksimaliai įkaitinau keptuvėje keletą šaukštų kukurūzų aliejaus ir dėjau vištieną po gabaliuką, kad nesuliptų, intensyviai maišiau, kepiau 3-4 minutes keliomis partijomis, prieš išimant iš keptuvės, pridėjau kapoto čili pipiro (galima pridėti ir išėmus iš keptuvės). Išimti geriau ant popieriniu rankšluosčiu užklotos lėkštės, kad aliejus susigertų.

Vualia, gabalėliai iš išorės traškūs, viduje sultingi, bo tokio metodo esmė, kad mėsos syvai ir prieskoniai užrakinami po traškia luobele. Skanaus. Su alum, jei ką.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyti komentarą