BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nusivylusio namų šeimininko vakarienė

Atsidarau šaldytuvą - tuščia. Spintelę su saldumynais - nieko nėra. Valgyti norisi. Greitai ir be vargo. Pasakysite, kad visada taip? Nu ne, kartais  norisi glamūro, norisi kruštis prie puodų valandų valandas, kurti, atrasti, perspjauti mEtrus. Bet tik ne šiandien. Norisi tik pasidaryti saldaus Earl Gėjaus be pieno ir, susisukus į pledą stebėti rungtynes Jebipetas - Kameronas. Sergu už Samuelį Это. Neišėjo į pusfinalį, svolačius. Reikia pavalgyti. Susirandu:

  • stiklinę žalių lęšių;
  • gabalą geros rūkytos šoninės;
  • svogūną;
  • nepiktą čiliaką;
  • morką;
  • bulvę;
  • kelias skilteles česnako;

  • prieskonių: ciberžolės, maltos kalnedros, kumino.

Svogūnus ir šoninę apkepinu ant silpnos ugnies be fanatizmo, pridedu supjaustytą čili ir kuminą.

dar truputį pakepu, dedu supjaustytą morką bei bulvę, dar truputį apkepinu, beriu perplautus lęšius, pabarstau ciberžole ir kalendra.

Išmaišau, pilu verdančio vandens, kad košę iki pusės apsemtų, sumažinu ugnį iki minimumo, uždengiu ir palieku 30 minučių.

Jei reikia - pasūdau, dedu į dubenėlį, pasibarstau žalumynais, jei turiu, pašlakstau citrinos sultimis. Atsigaunu. Skanaus.

Labai skanu su jogurtu arba grietine. Trumparegiai irgi nusipelno:

Skanaus. Užgeriame juodąja arbata su bergamote.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (3)

  1. čia greitai ir be vargo? aš net tokio maisto nesugebėčiau dabar prisiverst padaryt ;D nors valgyt labai norisi ;D

  2. kur čia vargas? Susipjaustyti daržoves? Vargas bus, kai darysime Haidarabado biryani.

  3. Košė be vargo:

    Skaitydama prisiminiau visai skanų valgį, kurį atradau, kai tingėjau: “penkių grūdų” kruopos, vanduo, tikra grietinė, pjaustyta cukinija, keli pjaustyti pomidorai, žalumynai, pipirai, druska, galima (nebūtina) smulkiai pjaustytų lašinukų. Sumesti viską į puodą, pavirti kokias 10 minučių, tada dėti į pečių arba į orkaitę ir ten gana ilgam pamiršti. Daržovės “ištirpsta” palikdamos tik savo aromatą bei skonį, o kuo silpnesnė ugnis ir lėtesnis procesas-tuo skaniau.

Rašyti komentarą