BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Musė šiltuoju metų laiku + improvizuotas plovas

Upė Musė - velnio pusė. Arti Vilniaus, bet svarbu pataikyti ant gero vandens, antraip reikės baidarę po pažastimi neštis (apie tai - artimiausiu metu). Didelis Musės minusas - ji teka per dirbamus laukus, miško beveik nėra pakeliui, tad nakvoti gali tekti pievoje arba ant arimų.

įrodymas

įrodymas

Pirmoji pažintis su Muse buvo gana vykusi, 2008 metų vasarą, kai pievos kvepėjo, žiogai svirpė, žvaigždės danguje mirgėjo. Plaukėme atkarpą nuo Bartkuškio užtvankos (aukščiau jos - varginantis tvenkinys, apaugęs meldais) iki Musninkų. Standartištkai, užtrukome apie dvi dienas su dviem nakvynėm.

Plaukimą pradėjome pavakare ir jau po kelių valandų temstant priplaukėme keistą struktūrą, kurioje pasijutome kaip Luizianos pelkėse.

Negalėdami prasibrauti pro iš vandens kyšančias šakas, nusprendėm apsistoti nakvynei. Tai ką pamatėme dienos šviesoje tikrai suglumino.

Ten buvo suvirtę keli medžiai, kai kurie dar net su visais lapais. Teko baidares neštis kokius 50 m krantu.

Tai buvo įspūdingiausia užvarta per visą mūsų plaukiojimų istoriją.

Apskiritai, Musėje labai daug užvartų, nuolat tenka plušėti, apsinešinėti. Maža to, dar ir pati upė sekli - neįgudęs vandenininkas net prie aukšto vandens braidžioja.

tradicinis bendrakeleivės pasibraidžiojimas

tradicinis bendrakeleivės pasibraidžiojimas

Arba taip myli savo baidarę, kad net neišlipęs iš vandens atlieka jai blowjobą.

N18

N18

Ir truputį apie maistą. Toje kelionėje gaminomės plovą a la Fergana. Žinoma, žygio sąlygomis, niekas griežtai recepto nesilaikė. Kada nors pateiksiu tikslų receptą, o dabar - santrauka.

Ant aliejaus apkepiname avienos kauliukus su kuminu. Rrrraz

Išimam kauliukus, dedam daug pjautytų svogūnų ir morkų, užpilam vandeniu, pasūdom. Dvvvva

Grąžinam avieną, pridedam nuplautą česnako galvutę (neardytą, nevalytą), čiliakų, troškinam zirvaką (taip vadinasi plovo sultinys) 40 min. Trrrryyy

Išimam česnaką, čiliakus, beriam praplautus ryžius, sumažinam ugnį, glostom ryžius šaukštu, pabarstom kuminu. Quattro

aštrusis natiurmortas

aštrusis natiurmortas

Kai ryžiai bus išsitroškinę ir sugėrę zirvaką, užkasame juose česnaką ir čiliakus. Laidžiam plovui subręsti dar bent 20 minučių. Valgom su šviežiais pomidorais, perplautais svogūnų žiedais, pašlakstytais actu, pabarstytais čili ir kalendros lapais. Dangiška.

O čia - visoms moterims, kurios mane skaito.

Grožis išgelbės pasaulį (c)

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyti komentarą