BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Liulantis desertas - Panna Cotta

Kažkas prikišo į šaldytuvo dureles grietinėlės. Nafig? Kad nesugestų, pamaniau, kad suvartojęs išgelbėsiu nenaudingą produktą. O ką daryti iš tos grietinėlės? Norėčiau indiškų ledų kulfi, bet, bliamba, labai daug kruštis. Gal kitą kartą. Na o vakar apsisprendžiau pagaminti itališką skanumyną. Tiksliai laikausi klasikinio Emilija-Romanijos recpeto. Padažas - improvizuotas.
Pasiruošiu:

  • 400 ml riebios grietinėlės;
  • 3-4 šaukštus cukraus cottai ir 5-7 - padažui;
  • vanilės ankštį;
  • 1-1,5 šaukšto želatinos;
  • 1 šaukštas Marsalos vyno;
  • obuolį;
  • apelsiną;


Ketvirtyje stiklinės šalto vandens brinkiname želatiną. Kol brinksta, į puodą pilame grietinėlę, beriame cukrų ir dedame išilgai perpjautą vanilės ankštį.

Užviriname grietinėlę ir troškiname vanilę ant labai lėtos ugnies maždaug 15 minučių, kad visos sėklytės išplauktų į paviršių. Jaučiate, koks aromatas?! mmmmm… Po to išekstraguotą ankštį išmetame, puodą nuimame nuo viryklės, pilame želatiną, kruopščiai maišome, kad tolygiai ištirptų. Dabar leidžiame atvėsti, o prieš pilant į formeles, dar šliūkštelname vieną, tik vieną šaukštą marsalos.

Dabar supilame į formeles ir dedame į šaldytuvą 4-6 valandoms. Arba iki kitos dienos.

Praėjus nustatytam laikui, mūsų panna cotta turi liulėti it ištekėjusios moters krūtys. Jei bus kaip jaunamartės - galite išmesti tą panna cotta ir ruošti iš naujo, gerokai sumažindami želatinos kiekį.
Jei viskas gerai, ruošiame padažą: supjautome apelsiną, pusę obuolio.

Kepame vaisius svieste ant vidutinės ugnies.

Kai apelsinai suminkštės, beriame cukrų ir nuolat maišydami, leidžiame karamelizuotis.

Dėl grožio, išėmiau sultis atidavusius ir suglebusius apelsinų gabalėlius, vietoj jų įdėjau griežinėlius su žieve.
Dedame panna cotta į lėkštutes, apipilame šiltu padažu. Vualia.

Skanaus. Nepiktnaudžiaukite alkoholiu ir ypač mėsa - dabar Gavėnia.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (4)

  1. O galima daryti ne su vanilės ankštim, o tiesiog vanilinu (pakaitalas)? :) o vietoj marsalos vyno pilti kažką panašaus - likerio, pav.? :)

  2. Igelis:

    Vietoj marsalos galima pabandyti kokį likerį. Bet vanilės jokiu būdu nerekomenduoju keisti vanilinu: visai kitas kvapas. Rašydamas tekstą, svarsčiau ar verta tai paminėti :)
    Nepagailėkit keturių ar šešių litų vanilei. Blogiausiu atveju, kažkur mačiau vanilės miltelių, atrodo kaip nešvarus cukrus. be to, vanilė šiuo metų laiku itin reikalinga: nuima stresą, depresūchą ir veikia kaip afrodiaziakas.

  3. Klausau, Sere :)
    reiks savaitgalio proga išbandyt ;)

  4. evka:

    Šiandien dariau ir va ką tik suvalgiau :D
    Skonis nuostabus ir burnoj tirpsta. Aš dėjau vanilės miltelių ir nepyliau jokio alkoholio, bet vis tiek laaaaabai skanu.
    Ačiū už receptą :]

Rašyti komentarą