BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Gnocchi, knedlíčki, kliocki

Ne, tai ne virtinukai. Ir nežinau ar yra lietuviškas atitikmuo šiam patiekalui. Tešla daugelyje virtuvių panaši, skiriasi tik padažai ir pateikimo būdai. Šiandien renkuosi itališkąjį, idant jis maloniausias burnai. Beje, itališkai reikia tarti “njoki” ar panašiai, o ne “gnoči“, kai ne kartą esu girdėjęs.

Tešlai imam:

  • 0.5 kg bulvių;
  • 200 g miltų;
  • 50 g kieto sūrio (Parmos, Grana Padano ar Pekorino).

Padažui:

  • svogūną;
  • 100 g rūkytos šoninės;
  • 3 pomidorus;
  • keletą skiltelių česnako;
  • aliejaus, druskos, pipirų, raudonėlių, baziliko;
  • žalumynų (gėda, bet turguj nebuvau, o nuo palangės dar per mažos žolės).

(jau matau, kažkas p******a sūrį, bliamba)

Ruošiam tešlą. Bulves nuskutam, verdam, trinam iki košės, leidžiam atvėsti, minkom, palaipsniui dedam sūrį ir miltus. Miltų kiekį sunku nustatyti, tiesiog nebededam, kai tešla nebelimpa prie rankų. Pabarstom stalviršį miltais, atsiplėšiam gabalėlį tešlos ir susukam ilgas gyvates, maždaug keleto cm storio. Supjaustom jas maždaug taip:

Dėl pramogos, galima kiekvieną bandutę papuošti: padėti ant šakutės ir kita šakute suspausti, gražu, bet neverta gaišti laiko (aš gaišau).

Dedam kleckučius į pasūdytą verdantį vandenį, palaukiame kol iškils, paverdam 3-5 minutes, išimam kiaursamčiu ir atidedam. Ruošiam padažą.

Pakepinam smulkintą svogūną ir šoninę raudonėliu aromatizuotame alyvuogių aliejuje.

Tada dedame smulkintus pomidorus be odelės ir troškiname, kol nugaruos vanduo. Truputį pasūdome, pabarstome baziliku, smulkintu česnaku. Dedame kleckus į keptuvę ir kepame dar kokias 5 minutes. Viskas, prego. Valgome pasibarstydami juodaisiai pipirais ir kietu sūriu.

Skanaus. Ir nevirkite visų njokių iš karto – dalį galima užsišaldyti.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (2)

  1. Anyja:

    Oh, senas įrašas, bet vistiek pakomentuosiu :) Yra lietuviškas atitikmuo. Aš vadinu “švilpikais” :) receptas tas pats, tik nededamas sūris ir pačios ‘bandutės’ ne verdamos o kepamos. Bet šiandien išbandysiu ir itališką varientą :)

Rašyti komentarą