BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Flanas su gorgoncola

Vėl atsidūriau lingvistinėje aklavietėje. Ir kaip taisyklingai įvardinti šį patiekalą? Kremas? Kiaušinienė? Pasirinkau flanas, nors nesu tikras ar toks žodis yra lietuvių kalboje. Kažkada gaminau saldų flaną. Šį kartą, Jūsų dėmesiui, flanas, atsiduodantis kilniaisiais pelėsiais.

Reikės:

  • gabalo šviežio arba šaldyto moliūgo;
  • stiklinės grietinėlės;
  • 1-5 kiaušinių (radau tik vieną, bet kuo daugiau – tuo skaniau, galima naudoti vien tik trynius);
  • gabalas prašmatnios gorgoncolos sūrio.

Grietinėlę, kiaušinius ir moliūgo kubelius su trupučiu druskos metam į trintuvę.

Homogenizuojam. Nesmarkiai taip, kad būtų vienalytė masė, bet su savo tekstūra. Užkaičiame orkaitę iki kokių 160ﹾC. Moliūgo masę išpilstom į formeles, pabarstome grūstais pipirais.

Patrupiname gorgoncolos.

Formeles statome į gilesnę skardą, pripildytą verdančio vandens. Pašaunam į orkaitę.

Kepame maždaug 20 minučių. Flanas bus iškepęs, kai nebekibs ant įsmeigto peilio. Man tai reikėjo šviežios čiabatos ir rizlingo. Deja, čiabatos nesulaukiau, kol iškeps, o rizlingo nebuvo.

Nesitikėjau, kad bus taip skanu.

Lygiagrečiai gaminau desertą iš kaštainių.

Prisipažinsiu – nepavyko. Apgailėtinai atrodo ir apgailėtino skonio. Na, gal kiek gelbėjo plakta grietinėlė.

Skanaus.

Man dar kilo klausimas, šiaip, retorinis: ar atsirastų norinčių pietauti pas mane?

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (13)

  1. Ieva:

    jo, atsirastų, tuo labiau, tu man pietus skolingas :)

  2. klevo lapas:

    aišku atsirastų, jūs puikus someljė

  3. Ieva, tave, mano akių šviesa, kviečiu pirmu numeriu. Kad ir šiandien, o geriau rytoj, bo kaip tik reikės stirpių rankų pagalbos persikraustant.
    KL, kad jau atradote manyje someljė, būtkite malonūs, atsinešti geresnio vyno. Laukiu vos tik įsikursiu.

  4. praeivis:

    nors asmeniškai jūsų ir nepažystu, bet norėtusi ne tik papietauti, bet ir restoraną kartu atidaryti :-)

  5. Na, restorano, kaip įmonės, aš nenoriu atidarinėti. Bet visada kirbėjo mintis maitinti žmones. Mano maistas, klevo lapo vynas… kas už?

  6. klevo lapas:

    gerai, bet tik viena bonka :) žiauriai finansai šlubuoja.
    ir jei nebus užuominų apie maistą – tuomet tik vynas/aperityvas,
    koks nors baltasis…

  7. Ieva:

    Savo stipriomis rankomis pamojuoti esu pasiruošus visada :)

  8. vynas, aperityvas, choderas… ne, be maisto nieko nebus.
    Ieva, mojuoja malūnas, Don Kichoto dubasinamas. Ar Don Žuano choderinamas?

  9. Eglė:

    Jau trečia savaitė atsiverčiu ir vis tas pats flanas su gorgoncola :( Gerbėjai laukia naujų įrašų! Ir iš kur gavai kaštainių?

  10. Mieli gerbėjai, labai atsiprašau, bet buvau užsiėmęs nešvariais darbeliais, tokiais, kaip kraustymasis į apšnerkštą virtuvę. Tik šiandien prisėdau papostinti naujų receptų, bet nespėjau apdoroti nuotraukų, kuriose akis bado apšnerkšta virtuvė, todėl badžiau užfotošopinti viską, bet liūdnai baigėsi.
    Kaštainių buvo didelėse maximose su nuolaida. Senokai jau nebematau. Prasti, beje. IKI prie Liubarto tilto būdavo gerų, dabar, kiek žinau, parduotuvė remontuojama, pataisykite, jei jau atidarė.

  11. klevo lapas:

    kuriam rajone ta apšnerkšta virtuvė (o į ką išmainėte? į atnaujintą dušo kabiną? maniau, nuomos kainos sąlyginai krito…)? Siūlyčiau laikinąją savo, bet pas mane puodas tik vienas ir šleiva keptuvė.

  12. Čia pasiūlymas gyventi kartu? Turiu 6 puodus ir 3 keptuves.

  13. klevo lapas:

    apie savo puodą galėčiau ir išsamiau. Nuostabios kokybės bialetti puodas, mažas, talpus, su piltuvėliu ir dviejų tipų „duršlioku“ ant dangčio. Funkcionalus iki nukritimo. Ne, tai ne pasiūlymas gyventi kartu. Tikiuosi, neįžeidėte JOS (įrašas apie pirmąjį pasimatymą; apie žuvienę ir vedybas)

Rašyti komentarą