BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Eksperimentas pavyko: dukart ruošta kiauliena, Sičuanio vizitinė kortelė

Tęsiame kinų virtuvės dienas lietuviškoje blogosferoje. Šiandien pasigaminkime žinomiausią Sičuanio provincijos patiekalą - Hui Guo Rou (niekas čia nesikeikia), dukart gamintą (ruoštą) kiaulieną (angl. double-cooked pork). Kadangi neturėjau kai kurių svarbių prieskonių, laisvai improvizavau, tačiau esminis patiekalo akcentas lieka tas pats.

Imam:

  • apie 800 g kiaulienos kumpio su riebalų sluoksniu (svarbu!) ir oda;
  • porą;
  • svogūno laiškų;
  • 2 šaukštus cukraus;
  • tamsaus sojų padažo;
  • ryžių acto;
  • hoisino padažo, aš neturėjau, eksperimento vardan paėmiau žuvies padažo nam-pla (ir to, ir ano būna dideliuose PC;
  • prieskonių pirmam kartui: Sičuanio pipirų, cinamono pagaliuką, žvaigždinio anyžiaus (galima keletą imbiero griežinėlių, bet aš nedėjau);

  • prieskonių antram kartui: džiovintą čili pipirą, keleto česnako skiltelių, supjaustytų plonais griežinėliais.

Visų pirma, užverdame dideliam puode vandens, sudedame pirmajam kartui skirtus prieskonius ir į 2-3 gabalus padalintą mėsą. Verdame 30 minučių, išimam mėsą, nusausinam ir supjaustom va tokiais gabalėliais:

Maksimaliai įkaitiname keptuvę ar woką, įpilam šaukštą aliejaus, dedame susmulkintą čiliaką, po 5 sekundžių dedame mėsą (geriau kepti per du kartus) ir stir-fry principu kepame kol gražiai apskrus - 15-20 sekundžių. Pažadu, kad šaudys ir taukais aptaškys visą virtuvę. Mėsą išimam, taukus nupilam nafig į kloaką, dedam cukrų, maišom, po 5-7 sekundžių grąžinam mėsą, pilam sojos padažą, actą, hoisiną, maišom, mažinam ugnį iki vidutinės, dedam porą ir svogūnus.

Išjungiame viryklę, dedam į lėkštę. Viskas, skanaus. Nieko daugiau prie patiekalo nereikia - skanu taip, kad pirštus galima nusigraužti. Taip, riebu, bet juk žiema, reikia daug kalorijų, kad nsušaltume, ar ne?

Na ir silpnaregių žiūrovų pageidavimu:

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (9)

  1. Čia ne kinietiškai, o korejietiškai!

  2. Net nežinau ką ir pasakyti. O tai kas paskui virtuvę valo?

  3. gerb. Vincentai, labai norėjau perskaityti Tamstos blogą apie maisto gamybos technologiją etc., bet jau po pirmųjų eilučių išsinarinau akis. Gal turite kitą šaltinį, man tikrai įdomu. Tarp kitko, nuo kada Sičuanas Korėjoje?
    gerb. Busia, ilgai svarsčiau kaip Jums atsakyti, norėjau šmaikščiai, bet vos tik pamačiau Jūsų čili ir Jūsų kaneloni, man iškilo teisėtas klausimas: o kas dabar išvalys mano klaviatūrą ir monitorių? Nieko asmeniško, kulinarijos deive.

  4. Nerealus atsakymas p. Busiai. Čiut neapsisiusiojau :D

  5. Klebonija:

    O čia tai bent!!!!!

    Jus ir Sakas skaito.. Atsargiai su nuotraukom, girdėjau jis mėgsta vogt. Nors - kaip lietuvių ekspertas, gal čia ir norma.

  6. o taip, neakivaizdžiai susipažinau su p. Saku iš maestro Vilpišausko apybraižos. Pasirodo, p. Sakas - kulinarijos ‘egzpertas’

  7. Pupkis:

    Allāhu Akbar! Tik neužeik kelias dienas… Nu deivių apsisisilankymą dar suvirškinau, bet dibil.., oi, paties dievo iš didžiosios D tai nesitikėjau. Skelbti džihadą ar kokia nors fatva pasitenkinti? Visų virtuvių mojahidai, vienykitės.

  8. Ei nereik varyt ant mano nuotraukų, aš dar tik mokausi (kaip tam multike :) ) O patiekalai gaunas valgomi, va.

    Pagaminau šitą tavo korėjietišką - kinietišką patiekalą, skanu :)

  9. [...] jau pasakojau kaip pasigaminti įžymiąją dukart ruoštą sičuanišką kiaulieną. Pasirodo, efektyviai galima [...]

Rašyti komentarą