BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Duonelė Naan

Kaip jau šiąnakt žadėjau, pateikiu šiek tiek info apie paprastą, bet ypač skanią duoną naan. Nepasakosiu čia daug apie ją, internete pilna aprašymų, nors dažnai jie prieštaringi, che che. Pats dariau viską iš akies, nesilaikiau jokių proporcijų, bet gavosi idealiai.

Nuosekliai: paėmiau pusę stiklinės šilto vandens, ištirpinau šaukštą cukraus, po to - gerą žiupsnį sausų mielių ir pamiršau penkliolikai minučių. Tuo tarpu, pribėriau gilų indą nesijotų a.r. kvietinių miltų (maždaug pusę kg), saują juodgrūdės sėklų, žiupsnelį druskos, įdėjau pusę didelio indelio natūralaus jogurto, smulkiai įpjausčiau 100 g sviesto ir supyliau mielių mišinį. Viską gerai išminkiau, vis pabarstydamas miltais, kol tešla tapo elastinga, kaip jaunamartės krūtys. Tada uždengiau švariu rankšluosčiu (tešlą, ne krūtis) ir padėjau indą ant drungno radiatoriaus.

Kol tešla kilo, maždaug 2 valandas, turėjau gražaus laiko pasvarstyti ar verta sekmadienį plaukti baidare Dūkšta. Liudininkai sakė, kad vandens pakanka. Greičiausiai neplauksiu, nes susigundžiau pasiūlymu važiuoti į svečius, kur vaišins naminiais ledais - viena kiaunė įsigijo ledų mašiną.

Na štai, tešlos tūris padidėjo dvigubai, galima kočioti “kepalus”. Įjungiau orkaitę 220 laipsnių režimu ir ėmiau formuoti iš tešlos krūties, anaiptol ne jaunamartės, formos blynus.

Na ką gi, galima juos pašauti į orkaitę dešimčiai minučių, ne daugiau. Ištraukiau iš orkaitės, šiek tiek atvėsinau ir patepiau ekstra nekaltu alyvuogių aliejumi.

Duona gavosi tuščiavidurė, tad galima buvo kimšti visokius gardumynus į ją: pradedant daržovėmis, baigiant liulia kebabu. Apsiribojau vakarykščiais lęšiais. Na dar pasmaguriavau taip:

pomidorai ir rokletės sūris. Smirda, prasčiau už jaunamartę, bet skanus bjaurybė.

Beje, šiandien ėjau į Kalvarijų turgų. Su kauke. Oi įspūdžių turėjau, hehe

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (4)

  1. Anonimas:

    Duona gal ir skani, bet palyginimas su krūtimis pagadino reikalą… Kurio čia jaunamartė su tokios formos ir dar tuščiavidurėmis krūtimis? :))

  2. Net aš, senas, nevedęs gėjus, nutuokiu, kad jaunamartės krūtys skanios kaip pyragaitis su šviežiu kremu. O čia - pagadino reikalą mat…

  3. Ne, nu jūs ar bent tekstą skaitėte? Kur aš duoną lyginau su jaunamartės krūtimis? Tešlos konsistenciją - taip, bet pati duona, jos forma ir turinys - anaiptol ne jaunamartės.

  4. aha, tekstą skaičiau. Pasižvengdama.

Rašyti komentarą