BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Ačma - adžariškas chačapuris

Liūdna kartais pasidaro, apasilankius prekybos centruose Vilniuje. Spėju, kad ir kituose miestuose ne ką geriau: šviežių daržovių nėra, mėsos nėra, žuvis - tik už pirmojo ir, tuo pačiu, paskutioniojo šviežumo ribų. O šiandien nusivyliau, nes sūrių pasirinkimas apgailėtinas. Kaip gi man pagaminti gruzinišką chačapurį, kai neturiu nei imeretietiško sūrio, nei sulugunio ir net brinzos. Apie maconi irgi galima tik pasvajoti. Bet chačapurio labai norisi, tad ieškau pakaitalų.

Ieškome parduotuvėse:

  • 3 stiklines miltų;
  • 0,5 stiklinės pieno;
  • 5-6 šaukštai nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus;
  • 2 kaiušinio baltymų - tryniais patepsime pyragėlio viršų;
  • keletas šaukštų cukraus, žiupsnis druskos, 1/4 šaukštelio sodos, gesintos citrinos sultimis.

Tai buvo tešlai reikalingi ingredientai. Įdarui reikės:

  • 0,5 kg fetos sūrio, imkime patį brangiausią, kokį tik rasime parduotuvėje;
  • 3 kiaušinių;
  • šviežios kalendros arba petražolių ryšulėlio.

Pradedam nuo tešlos: maišom visus nurodytus ingredinetus, minkom iki labai standžios tešlos, standesnės nei jaunamartės krūtys (Pupki, tylėt!!!). Vyniojam į plėvelę ir dedam pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tuo tarpu smulkiname sūrį, kapojame kalendrą, įmušame kiaušinius.

Intensyviai išmaišome įdarą.

Tešlą padaliname į penkias dalis, kočiojame 5 lakštus. Ant skardos dedame aliejumi pateptą kepimo popierių, ant šio - pirmąjį tešlos lakštą, ant kurio - ketvirtadalį įdaro.

Dedame antrąjį tešlos lakštą ir vėl - ketvirtį įdaro. Ir taip iki penktojo tešlos lakšto, kurį aptepame plaktais kiaušinio tryniais.

Pašauname į iš anksto iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame iki paviršius gražiai paskrus, maždaug pusvalandį. Tipo taip:

Patiekiame su šviežių kopūstų ir marinuotų kaparėlių salotomis. Skanaus.

Bent jau aš užgeriu savo vardo alumi.

Jau minėjau, jo ir kitokio pilstomo čekiško alaus galima nusipirkti čia.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (5)

  1. f'eD:

    xebra, apie kokias sviezias darzoves vasario pab. turite galvoje?
    mesa is pazistamu, arba turgavietese, o zuvu, dekui die, dar galima susigauti;)

  2. apie kokias daržoves? Apie išsaugotas aruoduose nuo rudens. Nejaugi sunku sandėliuoti kopūstus, batvinius, ropes? Kodėl turguje yra? Eičiau į turgų, bet toli, galiu sau leisti tik savaitgaliais.

  3. f'eD:

    aaaaa, apie tas tai taip. as pora kopustu garaze maniau pasandeliuosiu, nifiga, pajuodavo ir menesio begyje pradejo puti.
    va morkos dzukiskam smeliuky is kurmiarausio tai super issilaiko.

  4. Klebonija:

    Kuo toliau, tuo mane labiau veža palyginimas su krūtimis, ėmiau jas stebėti. Na skirtingų rūšių jaunamarčių krūtų standumas skiriasi jau на глаз. Kai kuriems patiekalas gali ir nesigaut :-) Bet džiaugiuosi kad nelyginat konsistencijos su organu pritvirtintu žemiau juostos. :-)

  5. Igelis:

    Lyginsim, kai gaminsim žuvį

Rašyti komentarą